Recipo er et kollektivt indsamlings- og genanvendelsessystem for elektrisk udstyr, batterier og dæk, med virksomhed i Danmark og Sverige.

Virksomheden er ejet af en svensk økonomisk forening, hvis formål er at hjælpe tilsluttede producenter med at opfylde deres producentansvar. Vi tilbyder komplette løsninger til administration af produktansvar, finansielle garantier, indsamling og genanvendelse samt konsulentydelser på producentansvarsområdet.

Siden september 2017 har Recipo haft et nationalt indsamlingssystem for elektronik og batterier i Danmark, med ca. 300 indsamlingssteder rundt om i landet.

I Sverige har indsamlingssystemet eksisteret siden 2007. I dag har mere end 100 elektronik og batteriproducenter valgt Recipo som deres leverandør af producentansvarsservice. Sammen med deres tilknyttede producenter har Recipo været ansvarlig for ca. 25% af de elektriske produkter og batterier, som er bragt på det svenske marked. Siden 2016 har Recipo også drevet et nationalt indsamlingssystem for dæk i Sverige.